Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Flori de hârtie

de Eugen Wolff
Regia: András Sütő Udvari

„Flori de hârtie” este un 'dialog al singurătăţii': o femeie în jurul vârstei de patruzeci de ani acceptă ajutorul unui tânăr vagabond. Îl aduce cu sine acasă, iar relaţia ce se naşte din această întâlnire va fi marcată de o serie întreagă de trăiri contradictorii. Atât femeia, cât şi bărbatul tânjesc după apropiere. Au loc schimburi de replici, fără a se ajunge însă la un dialog real.


Spectacolul aduce în prim-plan dificultatea de a relaţiona cu semenii într-o lume în care limbajul şi-a pierdut funcţia comunicaţională.

Dramaturg contemporan de origine chiliană, EGON WOLFF se numără printre autorii de marcă ai spaţiului latino-american. Piesele sale sunt jucate în întreaga lume, fiind distinse cu premii de prestigiu. Montarea TGST constituie premiera pe ţară a piesei „Flori de hârtie”.


Regizorul SÜTŐ UDVARI ANDRÁS

S-a născut în 1959 la Târgu Mureş. A absolvit cursurile secţiei de actorie a Institutului de Teatru din Târgu Mureş, interpretând apoi peste 80 de roluri pe diferite scene din România şi Ungaria. Din anul 2001 îşi începe activitatea de cadru didactic la Catedra de Actorie a Facultăţii de Muzică în învăţământul superior artistic, unde predă Arta actorului şi Improvizaţie scenică. În prezent este şeful acestei catedre.
Sütő Udvari András a semnat şi regia mai multor spectacole, printre care Pluta Meduzei de Marin Sorescu şi Emigranţii de Slawomir Mrožek la Teatrul German de Stat Timişoara.

Premiere: 10 iunie 2007, 20:00

Besetzung

Regia artistică
András Sütő Udvari

Scenografia
George Petre

Proiecţii video
Zsolt Fehérvari Creţu

Coregrafia
Karina Reitsch


Sufleur
Ramona Olasz

Consultanţă tehnică
Daniel Ghidel

Regia tehnică
Cristian Stana

Pressestimmen

„Visând la un amant, Eva nu recunoaşte în ţicnitul Hecht, un iubitor împătimit al florilor de hârtie, întreaga sălbăticie a nebuniei şi devine victima propriului entuziasm. Hecht reuşeşte într-un ritual erotic să creeze flori de hârtie şi să distrugă simultan tot ce-l înconjoară, inclusiv viaţa Evei.
Cei doi protagonişti Isolde Cobeţ în rolul Eva şi Andrei Hansel în rolul Hecht se completează reciproc foarte bine. Hansel, care s-a contopit cu rolul său interpretează cu atât mai bine personajul său (scena în care distruge vechea mobilă şi creează alta nouă).” 



Extras din: Allgemeine Deutsche Zeitung, 15 iunie 2007, O ştiucă pe canapea [Ein Hecht auf dem Kanapee] de Balthasar Waitz

Fotos

#teatrusigur